6. piknik Penye - prijava

 Spoštovani, spoštovane.

 

 

Odpiramo prijavo za letošnji 6. piknik, ki se bo odvijal dne 20.6.2015, v Novem mestu, zraven špotrnega centra Leon Štukelj.

Na piknik se lahko prijavite na naslednji povezavi: http://goo.gl/ls5U4v

 


 

Lep pozdrav

 

IO PBET

 

Ogled finala Lige prvakov v Žalcu

VABILO!! 

Spoštovani, spoštovane! 

Smile café Žalec in Penya Blaugrana Eslovena Triglav vabita na skupinski ogled velikega finala Lige prvakov 2014/15 med Juventusom in Barcelono! Naše druženje se bo tokrat pričelo že ob 19.00, saj bomo pekli na žaru, za vas bomo pripravili tudi sladke dobrote, kot pa je že v navadi, boste imeli vsi člani Penye eno pijačo zastonj! 

Kot verjetno že vsi veste, bo finale odigran na Olympiastadiumu v Berlinu, kot je določil žreb maja 2013! Za obe ekipi bo to osmo finale v Ligi prvakov (in nekdanjem Evropskem pokalu), Juventus je zmagal dvakrat, in sicer v letih 1985 in 1996, Barcelona pa je svoje nasprotnike v finalu uspela premagati štirikrat, in sicer leta 1992, 2006, 2009 in 2011. Barcelona vse od leta 1994 NI izgubila nobenega finala v Ligi prvakov, ki ga je igrala. 

Juve in Barça sta se med seboj v evropskih pokalih in Ligi prvakov že srečala, vendar še nikoli v finalu. Nazadnje sta ekipi med seboj igrali v četrtfinalu LP v sezoni 2002/03, ko je Juventus Barcelono s skupnim izidom 3:2 izločil iz tekmovanja. 

Obe ekipi imata za sabo odlično sezono in obe ekipi se borita za tripleto. Tako Juve kot Barça sta že postala prvaka Serie A oz. La Lige in pa pokalov. To finale je torej boj za evropsko krono in boj za naslov najboljše ekipe Stare celine. 

Verjamemo v naše fante, da jim bo uspelo dokončati to, kar so začeli, vsekakor si to zaslužijo, in osvojitev najprestižnejše lovorike v klubskem nogometu bi bilo slovo, kot si ga naš veliki Xavi zasluži! Vsekakor pa bo podpora navijačev s vsega sveta za Blaugrano pomembna bolj kot kadarkoli prej! Zato vas vljudno vabimo, da se nam, v POLNI NAVIJAŠKI OPREMI, pridružite in si skupaj ogledamo tekmo vseh tekem. 

Pred in po tekmi bomo tudi zbirali prijave za piknik Penye, ki se bo odvil 20. junija v Novem mestu. 

Pridite, luštno bo!

Kdaj: Sobota, 6. junij 2015 od 19. ure dalje
Kje: Smile Café Žalec
Prenos: Planet TV in Spotrklub 1

( novem :) ) TV EKRANU!!!

Prosimo za potrditev udeležbe!

 

Visca el Barça!!

Ogled finala lige prvakov v Ljubljani

DRUŠTVO NAVIJAČEV FC BARCELONA SLOVENIJA - PENYA BLAUGRANA ESLOVENA TRIGLAV v Ljubljani organizira ogled Finala Lige Prvakov v/pred Hišo Športa, Breg 3 ob Ljubljanici v soboto, 6.6.2015 ob 20.45 uri. Organizator obljublja zabaven program, pričakujemo nekaj sto navijačev, predvsem tisti, ki navijajo za najboljši klub na svetu. Pridite oblečeni v klubske barve, ne bo vam žal!
 
 
IO PBET
 

Valencia - poročilo

V ranih jutranjih urah (ali pa pozno večernih, kakor za koga) se je v soboto, 18. aprila odpravila odprava slovenskih culejev na tekmo v Barcelono, tekmo proti vedno neugodni Valenciji, ki nas je v prejšnjih letih znala dobro namučiti. Šlo je za prvi organiziran izlet Penye z letalom, vsi prejšnji so bili kopenski, avtobusni.

35 se nas je odpravilo iz Slovenije v Bologno, od koder smo leteli proti Barceloni, več kot 10 pa jih je že čakalo v Barceloni, saj so se odpravili prejšnji dan ali pa v svojem aranžmaju. Ker smo v Barcelono prispeli prišli komaj nekaj ur pred tekmo, smo utegnili le nekaj pojesti in takoj nato na stadion. Tekma je bila napeta, Valencija odlična, v prvem polčasu smo trepetali za naše, na koncu pa se je vse srečno izšlo. Po tekmi smo nekateri obiskali tudi rokometni spektakel in videli gladko zmago Barcelone nad Zagrebom (43:21), drugi pa so se odpravili v Barçin Megastore in od tam seveda s polnimi vrečkami robe. V bližini stadiona je klub odprl stojnice, v čast praznika St. Jordija, na katerih so prikupne hostese delile vrtnice za dame in knjige za gospode. Dragoceno darilo – enciklopedija vseh igralcev kluba, od ustanovitve do danes, je romalo tudi v našo prtljago.

Vrhunec večera je bilo druženje z enim od najboljših igralcev košarkarskega kluba Barcelona Regal, našim zvezdnikom, Boštjanom (Bokijem) Nachbarjem, ki nas je prijazno sprejel in potrpežljivo odgovarjal na vsa naša radovedna vprašanja. V spomin smo mu poklonili polo majico našega društva, on pa nam je podaril zastavico kluba, s podpisi vseh igralcev Barcelona Regal in svoj originalni dres, ki ga je tudi sam podpisal. Oba spominka bosta romala v našo zakladnico, ki se že pridno polni. Boki se je izkazal za zelo odprtega, prijaznega in skromnega človeka in vedno bomo radi navijali zanj, upajmo v dresu našega kluba tudi v naslednji sezoni.

 

 

 

V nedeljo je bil prost dan za oglede mesta. Izkazal se je naš lokalni vodič Blaženko, ki je nekatere člane popeljal po 15 kilometrskem obhodu enega najlepših mest na svetu in jim sproti pripovedoval o vsaki turistični znamenitosti posebej. Večer je bil namenjen druženju in pripovedovanju zgodbic o zgodovinskih tekmah, ob pivu in bocadillosih. Naslednji dan, ponedeljek, je bil posvečen šopingu, spraznili smo nekaj botig, popoldne pa na letalo nazaj proti Trevisu in nato z avtobusom v Slovenijo.

Druga večja (po Malagi 2013) organizirana odprava naše Penye v Meko nogometa se je izkazala za zelo uspešno, navkljub manjšim zapletom in nevšečnostim. Pot in bivanje sta v dobri družbi minila hitro in kmalu (upamo) bomo zadevo ponovili. Vabljeni vsi člani Penye, culeji in navijači FC Barcelone.

VISCA EL BARÇA!!

 

Zbrane potrebščine v Bosni

Humanitarna akcija z mednarodnega piknika navijačev FC Barcelone

"Poročilo"

 

Untitled

 

 

 

Kot je najbrž vsem že poznano, smo na našem »Srečanju Peny FC Barcelone Srednje Evrope« 14.06.2014 v Žalcu v duhu »mes que un club« delovali tudi humanitarno in smo med drugim organizirali zbiranje sredstev za pomoč poplavljenim območjem v Bosni in Srbiji, pri čemer je bil odziv več kot odličen, saj smo skupaj z belgijskimi in slovaškimi culeji zbrali skoraj tono materialnih sredstev.

Kar nekaj ljudi dobre volje nam je po našem pripovedovanju o dogodkih na pikniku in pa predvsem o humanitarni akciji namenilo še nekaj denarnih sredstev, s katerimi smo nabavili dodatna materialna sredstva, za katera smo iz prve roke izvedeli, da jih ljudje na poplavljenih območjih resnično potrebujejo. Nakup smo po dogovoru s Hofer Slovenija opravili v njihovi žalski poslovalnici, pri čemer so tudi oni delovali dobrodelno, saj so za tokratni humanitarni transport podarili cel karton konzervirane hrane in že pripravljenih jedi, obenem pa so nam obljubili pomoč tudi v prihodnje. Nekaj pomoči so nam pripeljali tudi iz Šentjurske enote Rdečega križa.

 

roba

 

 

 

Po dokupu hrane in higienskih pripomočkov smo nato v našem začasnem "skladišču" (beri: kletnih prostorih bloka v Žalcu) vse blago pregledali, sortirali, ustrezno spakirali, označili in pripravili za prevoz. Uredili smo še potrebne prevozne in carinske dokumente, brezplačno cestnino po hrvaških avtocestah in obvestili pristojne institucije v Bosni, da prihajamo.

 

nalaganje1

nalaganje

 

Po nekaj tehničnih preglavicah, povezanih s carinskimi in špedicijskimi pregledi, smo v nekaj dneh dokončno dogovorili tako najem kombija s šoferjem, datum prevoza kot tudi termin izročitve zbranih sredstev na točno določen naslov. V sodelovanju z Rdečim križem Žalec, ki nam je v celoti pokril stroške prevoznika, in Crvenim krstom Doboj smo sicer ves transport speljali pod njihovim okriljem, a končni naslovnik celotne zbrane pomoči je bilo Društvo za pomoč otrokom s posebnimi potrebami Doboj (Udruženje Djeca sa posebnim potrebama Doboj).

Opremljeni z vsega skupaj več kot tono humanitarne pomoči, dobro voljo ter željo pomagati ljudem smo se Duška, Tanja in šofer Jernej v blaugrana barvah dne 01.07.2014 v zgodnjih jutranjih (skoraj nočnih) urah odpravili proti Doboju v BIH, za katerega smo se predhodno prepričali, da je eno izmed območij, ki je bilo najbolj poplavljeno in je kot tako tudi najbolj potrebno pomoči.

 

potDoboj

 

Brez čakanja in komplikacij na meji sicer ni šlo, a vendarle smo odločeni pomagati v popoldanskih urah končno prispeli do tamkajšnje osnovne šole Vuk Stefanović Karadžić, v kateri so nas že nestrpno pričakovali člani Društva za pomoč otrokom s posebnimi potrebami.

 

drustvo2

 

 

S skupnimi močmi smo materialno pomoč enakovredno razdelili med posameznike, nekaj sredstev pa smo pospravili v zgornje prostore osnovne šole, kjer ima Društvo tudi svoj sedež. Preostala sredstva, predvsem šolske potrebščine, bo namreč Društvo med svoje člane razdelilo skupaj z učbeniki in zvezki, ki jih že imajo pripravljene za novo šolsko leto.

 

raztovatjanje

 

 

Nedvomno lahko rečemo, da naše malo nekomu pomeni veliko… in v tem primeru naše malo pomeni veliko 19 družinam z otroci s posebnimi potrebami.

 

drusPosebnePotrebe

 

Med to našo »misijo« pa smo se prepričali, da je "duh Barcelonizma" še kako prisoten tudi v državah južneje od nas, saj so nas ljudje (med drugim tudi cariniki) sprejeli z veliko mero odobravanja, veselja in spoštovanja, sploh glede na dejstvo, da smo več kot uspešno povezali šport in humanitarnost.

 

cariniki

 

Kljub dolgi vožnji, naporni birokraciji in utrujenosti, je na koncu dneva bilo pomembno le to, da smo po svojih najboljših močeh pomagali posameznikom, ki so te pomoči resnično potrebni.

 

zadnja

 

 

Iskren stisk roke in solza v očeh človeka, ki je to našo pomoč prejel, je nedvomno neprecenljivo poplačilo truda vseh nas, ki smo kakorkoli sodelovali pri tej akciji.

S toplino v srcu in nasmeškom na ustnicah - hvala in bravo vsem. Mes que los cules.

Duška Kondić, Žalec, 02.07.2014

Lestvica

Team
Played Points
1 FC Barcelona 25 63
2 Atletico Madrid 25 55
3 Real Madrid 25 54
4 Villarreal 25 49
5 Sevilla 25 41
6 Celta de Vigo 25 38
7 Eibar 25 36
8 Athletic Bilbao 25 35
9 Real Sociedad 25 33
10 Deportivo 25 32
11 Valencia 25 31
12 Málaga 25 31
13 Real Betis 25 27
14 Getafe 25 26
15 Rayo Vallecano 25 25
16 Espanyol 25 25
17 Sporting Gijon 25 24
18 Las Palmas 25 21
19 Levante 25 20
20 Granada 25 20